GOETHAM

B. Van Goethem

 
Ingrid Putcuyps

I. Putcuyps

 
E Schreurs

E. Schreurs

 
valentine-martle

V. Martlé

 
DECLE

J. Declercq

 
Gert-ter-Haar

G. Ter Haar

 
C piek

C. Piek

 
GOETHAM

B. Van Goethem – les 1: “Chirurgische drains: wondkatheters, abdominale drains en thoracale drains.”

Bart Van Goethem studeerde in 1996 af als dierenarts aan de Universiteit Gent. Nadien combineerde hij gedurende 4 jaar een eigen praktijk gezelschapsdieren met een deeltijdse positie als assistent bij de Universiteitskliniek Kleine Huisdieren. In 2001 startte hij met een specialisatieopleiding in de chirurgie aan de Universiteit Utrecht. Na die opleiding werkte hij één jaar als ambulante chirurg verbonden aan drie dierenklinieken in Vlaanderen. In 2005 keerde Bart terug naar de Universiteitskliniek Kleine Huisdieren. Hij behaalde in 2007 de titel Specialist in de Chirurgie (dipl. ECVS) en is sinds 2009 aangesteld als kliniekhoofd van de afdeling chirurgie. In 2016 haalde hij een doctoraatstitel aan de Universiteit Utrecht met als onderwerp chirurgische innovaties bij gonadectomie bij de hond. Hij is een enthousiast voorstander van minimaal invasieve chirurgie, heeft diverse publicaties (zowel nationaal als internationaal) en ook boek hoofdstukken op zijn naam staan, is reviewer voor verschillende internationale tijdschriften en geeft lezingen en workshops in binnen en buitenland.

 
Ingrid Putcuyps

I. Putcuyps – Les 2: “Longaandoeningen bij de hond en kat.

Ingrid Putcuyps behaalde in 1989 het diploma van Dokter in de Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Tijdens haar afstudeerjaar en het jaar nadien liep ze in totaal 8 maanden stage in de Zoo van Antwerpen. Gedurende 7 jaar werkte ze in verschillende kleine huisdierpraktijken om in 1996 haar eigen eerste lijns- en doorverwijspraktijk Clos Fleuri op te richten. Ondertussen werkte Ingrid als part-time clinical instructor aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de faculteit Diergeneeskunde van UGent. Deze activiteit zette ze stop begin 2014 om zich volledig te focussen op haar werk in Dierenartsencentrum Hond en Kat, een doorverwijspraktijk met een 7/7 en 24/24 spoeddienst. Ze gaat ook nog om de 2 jaar op externship naar North Carolina State University om op de hoogte te blijven van de allernieuwste ontwikkelingen in de cardiologie van hond en kat. Sinds 2017 is Ingrid lid van het wetenschappelijk comité van het jaarlijkse EVECC congres (European Veterinary Emergency and Critical Care).

 
E Schreurs

E. Schreurs – Les 3: “Toepassingen voor CT en MRI in de kleine huisdierenpraktijk.

Elke Schreurs studeerde af als dierenarts aan de UGent in 2003. Aansluitend volgde ze er het roterend internship kleine huisdieren en nadien ook het 4 jaar durende residency van de European College of Veterinary Diagnostic Imaging (ECVDI). Het bijhorend diploma van Europees specialist behaalde ze in 2009.

Sinds 2008 werkt ze als radioloog in privéklinieken voor kleine huisdieren. Ze interpreteert zowel radiografieën, als echografieën, CT’s en MRI’s. Je kan haar enerzijds vinden in Vetimacs in Sint-Gillis, een doorverwijspraktijk énkel voor medische beeldvorming, en anderzijds in dierenkliniek Randstad in Borsbeek, een allround kliniek kleine huisdieren.

 
valentine-martle

V. Martlé – Les 4: “Vasculaire hersenaandoeningen en cognitieve dysfunctie bij de hond.

Valentine studeerde in 2004 af als dierenarts aan de Universiteit Gent en startte er onmiddellijk een internship kleine huisdieren. Vanaf 2005 startte ze een specialisatie opleiding neurologie kleine huisdieren aan de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke en in 2010 behaalde ze het diploma van Europees specialist in de neurologie (Diplomate ECVN). De jaren nadien legde ze zich toe op haar doctoraatsonderzoek over epilepsie bij de hond, hetgeen ze behaalde in 2014. De voorbije 13 jaar werkte ze aan de faculteit Diergeneeskunde als neuroloog (consultaties van kleine huisdieren met neurologische problemen, studenten en residents opleiden in de neurologie, lid van het Epicentrum). Momenteel verzorgt Valentine bij EquiSound de neurologische consultaties en diagnostische onderzoeken (MRI scans, CSV onderzoek) bij kleine huisdieren en is ze ook onderwijsbegeleider in het skills lab aan de faculteit diergeneeskunde.

 
DECLE

J. Declercq – Les 5: “Dermatosen van de neusspiegel bij de hond: een overzicht.

Afgestudeerd in 1976 als doctor in de diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent. Kort nadien deed hij een roterende opleiding op diverse diensten aan de Kliniek Kleine Huisdieren van de Universiteit van Utrecht. Sinds 1992 medestichter en voorzitter van de Vlaamse Werkgroep Dermatologie. Behaalde in 1995 het Certificate of Veterinary Dermatology aan de Royal College of Veterinary Surgeons. Was werkzaam als Gastprofessor Dermatologie aan de Universiteit van Gent van 1999 tot 2016. Hij gaf er theoretisch en praktijkgericht onderwijs in de laatste jaren van de opleiding diergeneeskunde. Daarnaast ontwikkelde hij een groepspraktijk voor gezelschapsdieren te Marke-Kortrijk waar hij heden voornamelijk de huidverwijzingen en huidconsulten verzorgt.

 
Gert-ter-Haar

G. Ter Haar – Les 6: “Diagnostiek en behandeling van otitis media bij de kat. Wat te doen aan middenooreffusie en otitis media bij de hond.

Gert ter Haar is from the Netherlands and studied veterinary medicine at the Faculty of Veterinary Medicine in Utrecht, where he graduated in February 1997. After an internship and surgical residency in Utrecht, he became a Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons in 2002 and Head of the Department of ENT at the University of Utrecht in February 2003. His research on hearing in dogs led to his PhD thesis, a 220-page book entitled “Age-related hearing loss in dogs” in 2009. On the same day he became President of the International Veterinary Ear Nose and Throat association (IVENTA). He joined the surgical team of the Royal Veterinary College in London, United Kingdom, in 2011 as a senior lecturer in soft tissue surgery and got promoted to associate professor in soft tissue surgery and head of the ENT department and ENT, Audiology and Brachycephaly clinics at the RVC in 2015. In March 2017 he joined the team of the SDU (specialistische dierenkliniek Utrecht), the largest European specialist referral center in the Netherlands. He is author and co-editor of three surgical books and has published over 30 peer-reviewed articles in his field of interest. He gave over 500 national and international lectures on ENT medicine & surgery, hearing research in dogs and soft tissue/reconstructive surgery in dogs and cats. His current research involves hearing loss in dogs and cats and brachycephalic obstructive airway syndrome.

 
C piek

C. Piek – Les 7: “Leishmania bij de hond.

Christine Piek is in 1991 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Na enige jaren in de gezelschapsdierenpraktijk werkzaam te zijn geweest keerde zij terug naar de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Sinds 1999 is ze Diplomate van het European College of Internal Medicine en werkt als Internist gezelschapsdieren en universitair docent op de UKG. Haar speciale aandachtsgebieden zijn immunologie, hematologie, en infectieuze aandoeningen. Ze is gepromoveerd op “Prognosis of idiopathic immunemediated hemolytic anemia in the dog”.

Ze verzorgt regelmatig lezingen en workshops, vooral in onderwijs in de “probleem gerichte aanpak van de internistische patiënt”, hematologie, bloedonderzoek, immunologie, infectieuze aandoeningen en speciaal de door vectoren overdragen ziekten.

Inschrijven voor de lessenreeks

Inschrijven voor de lessenreeks ( 7 lessen ) kan door middel van een storting van 700,00 euro
op het rekeningnummer: BE19 4076 0347 8112 (BIC CODE: KRED BE BB)
met vermelding van de naam van de deelnemende dierenarts.